GallowHill
Mail an support@galgenberg.net Hilfe
 
Beschaulich, oder?
Hilfe
intern
In Memoriam
Impressum  
 Välkommen till Galgenberg
Studentbostäder i Würzburg


Var ligger Galgenberg?
Hur får jag ett rum?
Vem är kontaktperson?
Vad ni kan förvänta er
Galgenbergs historia
Inskrivning vid universitetetWo ist der Galgenberg?
DAdressen till Galgenberg är:

Am Galgenberg 52
97074 Würzburg
Deutschland
Hur får jag ett rum?
Vi skulle naturligtvis glädja oss åt att kunna välkomna dig hit.
Förutsättningen är naturligtvis att du är inskriven vid universitetet i Würzburg.
När du är det måste du till Studentenwerk i Studentenhaus. Där vänder du dig till Frau al-Ghusain, Zimmer 138, Tel: 0931/8005-107.

Skulle du intressera dig för vidare allmän information, såsom för villkoren och för ansökningsblanketten, kan du enkelt följa länkarna.
Vem är kontaktperson?
förutsättningar, inflyttningsdatum, rumsutdelning Då är Frau al-Ghusain, rum 138, tel: 0931/8005-107 107 i Studentenwerk den rätta adressen för dig.
Autflyttningsdatum, reparationer, modemutdelning,... För detta område är Hausmeister ansvarig.
Studentikos på Galgenberg DDå finns det för det första våra tutorer, som är ansvariga för nästan allt här omkring (barkvällar, div. arrangemang och möten)

För det andra finns hjälpredor och administratörer, som bryr sig om Galgenbergs nätverk och dess användareVad ni kan förvänta er
En volleybollplan ligger på vår terräng, direkt bredvid vårt bostadsområde. Nät och stolpar kan utlånas.

I vårt Gemeinschaftshaus (kvarterslokal) finns bl.a
  • ett pingisbord...
  • ett välsorterat styrketräningsrum...
  • ett TV- rum med TV ;)...
  • en replokal för band (med privata slagverk) och ett övningsrum med piano, och här kan man även öva andra medhavda instrument...
  • ...och som en bra avslutning har vi den stora partylokalen på tredje våningen, där baren står öppen varannan vecka under terminens gång (goda cocktails från vår mixer för en liten summa pengar) och naturligtvis den berömda Galgenfesten en gång/ termin.
    Detta rum samt ett litet partyrum med kök kan användas för privata fester för den lilla men inte alltför lilla umgängeskresten
  • Just det… när ni då dagen efter en sådan fest vill tvätta de genomsvettiga kläderna för att få dem väldoftande igen, finns det naturligtvis också tvättmöjligheter här. I vår tvättstuga står tre tvättmaskiner och två torktumlare, som man kan använda när man köpt de särskilda mynten hos HausmeisterGalgenbergs historia
Galgenbergs historia är en historia full av missförstånd ;-)
Namnet och även vår fina logo kommer inte från ingenting. Kullen, som vårt bostadsområde ligger beläget på, var förut praktiskt taget platsen, där den dåvarande rättskipningen verkställde vad som var rätt och riktigt och skickade stackars själar till hängning in i nästa värld.

Galgen blev för första gången bebott på Galgenberg år 1796. Detta skedde nämligen genom ärkehertigen Karl efter den segerrika slakten mot franska revolutionstrupper. Med anledning av detta kan ni gärna ta en titt på minnestavlan, som är placerad en bit från bostadsområdet.

Alltså, om ni vill övernatta här eller tillbringa hela er studietid på Galgenberg, tänk då när ni lägger er på vad som har hänt på denna plats… och vem (eller vad) som kanske ligger begravt under era hus.


Senare, närmare bestämt fr.o.m. februari 1998 blev och har så Galgenberg förblivit ett härbärge för lika arma stackare… på den tiden öppnade sig nämligen portarna för de första studenterna och så fortsätter lidandets väg på denna kulle i form av tentaångest och examensarbeten och allt annat, som universitetet för med sig.

Men som tur är, är invånarna ett roligt folk och tillbringar även en del av sin tid åt att festa, spela volleyboll, grilla o.dyl.

Och för att vara riktigt ärlig finns säkra källor på att en Galgenbergare rätt sällan har befunnit sig på universitetet ;-)Inskrivning vid universitetet
Du har alltså bestämt dig för att tillbringa din studietid eller åtminstone en termin här i Würzburg. Då kommer vi till en viktig detalj, nämligen inskrivningen.
För att göra denna måste du ta dig till Sandering rum 111 eller 112.

Vidare information gällande antagning och vad ni måste ta med er får ni veta på studiekansliets sidor.
Terminsavgiften uppgår för tillfället (mars 2001) till € 60,20, I denna ingår avgiften till Studentenwerk och en terminsbiljett, som innebär att man kan åka med lokaltrafiken.


Wir haben auf unserer Seite Links zu anderen Seiten im Internet gelegt. Diese Links wurden am 01.09.05 das letzte Mal überprüft. Sollten die Links verfassungwidrige Inhalte enthalten, so bitten wir um eine Benachrichtigung! (Email: webmaster at galgenberg.net). Danke.